utorak, 30. lipnja 2015.

I Heart Makeup Nail Geek lakovi :)


Nastavljam sa recenzijama stvarčica koje su mi stigle sa Pink Pande. Danas su na redu ovi predivni lakovi.

Iskreno, kad me netko pita za Makeup Revolution prvo mi na pamet dolaze palete. Mislim da su im palete nekako najpoznatije, za njima vjerojatno dolaze highlighteri, a tek onda sve ostalo. Najmanje pozornosti su dobili lakovi. To sam primjetila kada sam pokušavala naći swatcheve nekih nijansi i zapravo nisam našla niti jednu sliku kako baš ta nijansa izgleda na noktima.

A kada sam tražila swatcheve nijansi Nail Geek lakova, tek onda sam vidjela kako o njima rijetko tko piše. Zato sam tu ja da to malo promijenim :)

Kada su mi lakovi stigli prvo sam primjetila predivnu bočicu, četvrtasta sa crnim poklopcem i rozim reflektirajućim slovima. Jednostavno, a lijepo.

Četkica je srednje veličine i ravno rezana te nisam imala problema sa lakiranjem. Lakovi su srednje gustoće, ali naginju prema nešto gušćima koje sam probala, te će jedan deblji sloj potpuno prekriti nokat, dok ja stavljam uvijek dva sloja jer eto, tako sam navikla. Moram priznati da sam se iznenadila mazivošću i gustoćom, ali u pozitivnom smislu.

srijeda, 24. lipnja 2015.

Makeup Revolution Iconic Pro 2 paleta :)


Ova divna paleta je konačno dočekala svoj red za recenziju i da vam je pokažem na svom dragom blogu.

Paleticu mi je poslala draga Blanka sa Pink Pande i ovim putem joj zahvaljujem jer sam otkrila jedan dragulj koji si svatko može priuštiti, bio on student/učenik ili zaposlen čovjek, u ovom slučaju žena :D

Sada kad sam vam otkrila da mi se paleta sviđa, nema mi druge nego krenuti na onaj službeni dio recenzije u kojem ću opisati sve detalje koji bi vas mogli zanimati.

Makeup Revolution Iconic Pro 2* je njeno ime i odmah prelazim na recenziju pošto je većina vas sigurno čula za taj britanski brend kvalitetne, a povoljne šminke, te nema potrebe da ga još dodatno opisujem.

Paleta dolazi u rose gold (rozo zlato jelte) kartonskoj kutijici koja definitivno plijeni pažnju svojim sjajem i ako ćete zadržati tu kutiju, sigurna sam da će odskakati od većine paleta koje inače imate te vas ''zvati'' da upravo posegnete za njom, a ne nekom drugom paletom.

ponedjeljak, 22. lipnja 2015.

The hottest men, moj top 15 :D

Za ovaj post me nadahnulo nekoliko blogerica, a danas sam vidjela top 5 kod Fantazije i to je bila kap koja je prelila čašu :D Ovo je trebao biti top 10, a kada sam krenula sam shvatila da to definitivno neće biti ''samo'' 10 :D

Želim i ja ovjekovječiti najzgodnije primjerke muške populacije u jednom postu kako bih se mogla diviti kad god mi to srce poželi. Eto upravo dobih i ideju za novi Pinterest board, bolest. Već vidim kako ću svoje slobodno vrijeme umjesto za ljenčarenje u krevetu sa šalicom čaja i dobrim filmom ''potratiti'' na pinanje slika seksi muških na virtualnu plutenu ploču. Jednom ću to napraviti i u živo, kupiti okvir i izraditi slike (po mogućnosti crno bijele) seksi muškaraca i random ih poslagati u taj okvir kao neko remek djelo :P

Ok, vidim da me sve ovo nadahnjuje stoga da krenemo na moj top 15 :D

Johnny Depp

Moj najdraži glumac! Pogledala sam sve filmove s njim, čak i hororac Iz pakla iako ne volim previše horore. Ima nešto u njemu i u liku Jack Sparrow-a kojeg obožavam, kao i sve filmove Pirate s Kariba i jedva čekam peti nastavak.


Travis Fimmel

Moja nova opsesija. Doslovno sam sjedila i gledala sve epizode Vikinga dokle god sam imala vremena. Serija mi je odlična, a tek glumac... Pogledajte te oči! Čula sam da je Travis zapravo jako skroman i da se bavi glumom kako bi dovoljno zaradio za farmu koju bi htio kupiti u rodnoj Australiji i da traži ženu koja bi tamo živjela s njim i bavila se poljoprivredom i stočarstvom skupa s njim. Ja se dobrovoljno javljam! :D


Ian Somerhalder

Moj omiljeni vampir. Njegov lik Damon mi je jedan od najdražih ikad, a kako mu odoljeti kad je tako prokleto zgodan, uh!


Hugh Jackman

O njemu se ne mora previše pisati. Taj čovjek je legenda i komad! Kao Wolverine i kao boksač sa robotima, meni je svejedno što i koga glumi jer je hot hot hot.


Adam Lambert

Ne znam da li ste ikada čuli za njega, ali ako niste, trebali ste :D Krasi ga izvanzemaljski glas, ali i stas :D Jedina mana je što igra za drugu momčad, ali što je tu je :D Predivan je i svaki njegov nastup obožavam slušati i gledati :D


David Boreanaz

Kao Booth u Kostima ili kao Angel, ne znam gdje mi je bolji... A eto za svaki slučaj prilažem slike kako izgleda danas i kako je izgledao u mlađim danima kao Angel, mljac :D Sad se mislima vraćam u svoje mlađe dane, nostalgija...


Michael Weatherly

Ma on je legenda :D Prvi put sam ga zapazila u seriji Dark Angel kao computer geek-a gdje je glumio sa Jessicom Albom, a onda je krenuo glumiti u Navy CIS-u i sve ostalo je povijest... 14 godina ga pratim kao glumca i jedan mi je od najdražih, a njegov lik u NCIS-u Tony je car nad carevima :D


 Mark Harmon

Sad ću možda dobiti nekoliko prijekih pogleda. Da ovo je Gibbs i on je meni pravi muškarac. U mlađim danima je bio prezgodan, a sada mi je i dalje zgodan makar ima preko 60 godina. Ima to nešto u njemu i ne mogu si pomoći. Volim ga i kao glumca, odličan je i odlično upotpunjuje lik Gibbsa u seriji.


Jake Gyllenhaal

Slatkica :D Odličan kao glumac i još uz to ima preslatke velike plave oči i sav mi je cakani da bi ga najradije imala kraj sebe i štipala za obraze :D A u Prince of Persia mi je hot, tako prljav i čupav :P


Chris Hemsworth

Što reći o njemu :D Sve se zna, Thor je zakon! I zgodan, i mišićav i visok i... Ma kužite me :D


Robert Downey Jr

Najveći kuler na ovoj top listi... Tog čovjeka ne možete ne voljeti. Još uvijek nisam našla nekog tko ga ne voli jer je odličan... I zgodan na svoj način :D


Chris Pine

Još jedna veliki komad. Zadnji film u kojem sam ga gledala je Into the woods i moram priznati da mi je jako zgodan u tajicama :P A i dobro pjeva, ali na taj dio sam umrla od smijeha u kinu :D


Enrique Iglesias

Moj crush od malih nogu. Volim njegovu muziku i cijeli njegov latino štih. Kao mala sam imala sobu obljepljenu njegovim posterima, da da, toliko je bila velika zaljubljenost u njega :D 


Will Smith

On je takva dobrica! I ne stari! Ima 50 godina, a već 10 godina izgleda isto. Ne znam kako je to moguće, ali ja mu se divim... Volim ga pogledati u Ellen showu jer mi je uvijek hot hot, a njegove priče me uvijek nasmiju :D


Channing Tatum

I za kraj jedan glumac/plesač... Moram li spmenuti da jedva čekam film Magic Mike XXL? :P Otkad se pojavio u prvom Step Up-u pratim ga kao glumca i odličan je, a uz to i dalje skroman i prava dobrica. Odlično pleše i to mi je čak i najdraža stvar kod njega, volim dobre plesače :D


I za kraj, nadam se da ste uživali u slikama :P

Da li imamo zajedničkih favorita? :)

nedjelja, 21. lipnja 2015.

Golden Rose 36 & Eveline 605 manikura :)


Nedavno sam kupila (Evelin) i dobila (Golden Rose - hvala M.) ova dva malca (Minions na engleskom :P xD) i toliko sam bila sretna zbog toga kao da kod kuće nemam 100 ostalih lakova :D I tako u sreći ja nisam mogla odlučiti koji bih prvo nalakirala i onda sam došla na ideju da ih iskombiniram.

Gledam ja njih, oni gledaju mene i tako sam shvatila da si baš nekako pašu. I tako sam napravila ovu brzinsku manikuru koja je super jednostavna, a opet jedna od dražih u zadnje vrijeme.

Golden Rose lak je preodličan! U jednom potezu već skoro daje potpuno prekrivanje nokta, kao i Evelin lak. Obadva laka imaju oblu široku četkicu tako da je lakiranje bilo peace of cake i stvarno na brzinu gotovo.

Nijanse koje sam koristila su GR 36 i Eveline 605.

srijeda, 17. lipnja 2015.

Cattier maska za masnu kožu sa zelenom glinom i mentom


I'm back! :D

Nakon nekoliko tjedana rada i bildaone na poslu, konačno sam malo došla k sebi i dogovorila se sama sa sobom kako ću definitivno češće pisati svoj mali blogić. Treba mi ovo moje utočište kako bih barem malo odmorila i tijelo i misli od svega što me čeka u novim radnim danima.

Danas vam pišem o svojoj novoj ljubimici, tj maski za masnu kožu od Cattiera*.

A ovu maskicu sam isprobala zahvaljujući divnom osoblju Kemiga koje me kontaktiralo mailom da bi mi zahvalili na recenziji Cattier pilinga sa bijelom glinom (recenzija OVDJE) i ponudili ovu maskicu kao znak zahvalnosti.

Sada sam ja njima zahvalna jer sam našla još jednu masku za moju masnu kožu koja mi drži stvari pod kontrolom. Prištiće, mitesere, a i samu maščobu lica iliti sebum :D

Pa da krenem na sve službene detalje.

ponedjeljak, 8. lipnja 2015.

Njega noktiju i ruku na moj način :)


Nakon postova sa objavljenim manikurama, dobila sam mnogo upita kako njegujem svoje nokte. Vjerujem da je već dosta blogerica opisivalo svoj tijek njege, ali evo, odlučila sam odgovoriti svim curkama na to podstavljeno pitanje ovim postom :)

Koža mojih ruku je normalna do suha, naravno nakon kućanskih poslova i korištenja kemikalija za čišćenje ona bude ekstremno suha. Nokti su mi nekad u boljem, a nekad u lošijem stanju, ali sa palčevima dosta često imam problem da se jako listaju.

Nakon što sam isprobala razne kreme za ruke, zaključila sam da su mi one dovoljne za kožu ruku, ali ne i baš za njegu noktiju koji su zahtijevali jednu stepenicu njege više.

Onda sam nakon toga zaključila da se definitivno trebam okaniti i metalnih rašpica i navike ''idem lakirati nokte bez podlaka''.

Prvi korak u njezi mi je definitivno podlak kojeg stavljam prije svakog laka kako bi nokti bili zaštićeni od boje samih lakova te kako nebi bili žuti. Već više od godinu dana koristim ovaj Oriflame bazni i nadlak. Skidač laka koji koristim kada se zasitim boje koja mi je na noktima je od prije nekoliko mjeseci Aveo badem. Nakon isprobanih valjda desetak skidača lakova koji se mogu naći na našem tržištu, mogu reći da je ovaj najnježniji i najučinkovitiji u isto vrijeme. Skida odlično, a nokti mi nisu suhi, čak i ako skidam šljokice tehnikom ''vatice i folije''.

petak, 5. lipnja 2015.

Novosti & razočaranja...

Pomalo zapostavljam blog. Žao mi je što je tako jer sam otkrila puno novih proizvoda i imam hrpetinu novih stvari koje vam želim pokazati, ali ovaj dan koji traje 24 sata mi jednostavno nije dovoljan za sve što želim napraviti.

Naime, dobila sam posao nakon dvije i pol godine bauljanja po burzi i zahvalna sam nebesima na tome jer imam tu privilegiju da radim i dobijem plaću za to što mnogi ljudi nemaju.

No posao nije savršen i mogu vam priznati da u njemu nimalo ne uživam. Znam da puno ljudi radi posao koji ne voli, ali ovo što ja radim mi stvarno negativno djeluje na sve aspekte u mom životu. Fizički me iscrpljuje da na kraju radnog dana jedva stojim na nogama, tijelo izdaje poslušnost makar sam fizički aktivna godinama, bolovi u tijelu su nesnošljivi, a kako mi posao djeluje na psihu, to vam uopće ne mogu ni opisati. Nemam volje za ništa, a radim u takvim smjenama da ne stignem otići čak ni na moje sate plesa.

U cijelom tom poslu su me najviše razočarali obični ljudi/kupci koji mi dolaze na mjesto rada. Neću reći gdje radim, no recimo da sam blagajnik i radnik na težim fizičkim poslovima (dizanje tereta).

Ljudi su spremni se otresti na mene, makar sam tamo samo da ih uslužim. Prijete se makar ja osobno ništa loše nisam napravila, nego samo radim po propisima. Da ne spominjem jači spol koliko su zatucani i nimalo kavalirski odgojeni. Primjer: ja ih idem poslužiti težim teretom (15-20 kg) i oni samo stoje na mjestu i gledaju kako se ja sa tim teretom mučim da im ga predam 10-20 metara dalje gdje oni stoje. Nađe se nekih muških koji ljubazno kažu: ''dijete nemoj ti, vidim da ti je teško, pusti mene'', ali velika većina njih samo stoji i bezobrazno gleda.

Na kraju dana sam toliko iscrpljena da jedva čekam da zaspim, ali mi to bolovi u tijelu ne daju pa ne mogu spavati i tako stalno u krug. Sada testiram koliko ću tako moći i koje su mi granice.

Ne želim jadikovati i pokušavam se držati ovoga sa slike, ali ponekad mi je pun kufer svega.


Inače nisam tip koji je sklon konfliktima, koji će potpunom strancu odbrusiti, nego sam uvijek pristojna i od mene nećete čuti nijednu ružnu riječ, ali me boli kada mi potpuni stranac uputi ružne riječi ili psovke. Ponekad se pitam gdje je nestala kultura ljudi i suosjećajnost.

Sada tak vidim koliko je svijet u banani i kako nitko za nikoga više ne brine, nego se samo gleda na svoju korist i vlastitu guzicu, dok ostale k'o šiša. Boli me to jer sam odgojena da pazim na svoja djela i ponašanje kako nikoga nebih uvrijedila ili nešto učinila nažao i onda se nagledam svega da bih najradije sjela na pod i vrištala.

Čak sam razmišljala kako bih sreću u poslu koji me zanima potražila u inozemstvu, a opet me nešto vuče da ostanem tu gdje mi je obitelj. Želja postoji, ali ne i ta hrabrost da se pokupim i odem. Vjerujem da su mnogi o tome razmišljali, jer danas za mlade nema prilika u ovoj našoj banana državi.

Pogotovo za one koji se žele baviti nečim kreativnim, a ne običnim šljakerskim ili uredskim poslom među papirima.

Nadam se da će neke stvari konačno sjesti na svoje mjesto, a do tad sam odlučila konačno uskladiti posao i blog jer mi je on oaza mira, ljubavi i zen mjesto na kojemu ću zaboraviti sve loše što sam prošla kroz dan.

Da ne bude sve tako crno, sklopila sam nekoliko lijepih suradnji sa nekoliko brendova i to mi je definitivno izmamilo osmjeh na moje umorno lice. Nadam se da ću što prije pokazati taj ogromni New In sa proizvodima koje sam kupovala i dobila. Nedavno sam se sjetila da je nekoliko blogerica i čitateljica reklo kako uživaju čitajući moje New In-ove tako da se nadam da ih i ovaj koji slijedi neće razočarati :)

Budite mi sretni i zadovoljni, jer sve ostalo je nebitno. Toga se i ja pokušavam držati makar je nekad jako teško.

Držite mi fige da ostvarim što sam naumila.

Do sljedećeg posta... :)

srijeda, 3. lipnja 2015.

Product of the Month - Svibanj


Danas je na redu proizvod koji sam često koristila zadnjih mjesec dana.

Nepravedno je zapostavljen u mojoj kolekciji proizvoda za njegu i to baš zbog tog blogerskog: ovo mi je super, ali htjela bih probati još ovo i ovo i ono. I tako stalno isprobavam nešto novo i ne trošim ono što već imam.

No tome sam došla na kraj i rekla da ne kupujem više ništa dok ne potrošim sve ono što mi je super i što mi odgovara.

A pogađate, ovaj proizvod o kojemu ću pisati mi jako dogovara :)

Riječ je o Miyu Kokospreju.

Pisala sam već recenziju, ali ću tu ipak neke stvari napisati drugačije.

Kako puštam kosu, a ona je jako sklona pucanju i isušivanju na vrhovima makar ju ne tretiram sa peglama ili ičim drugim, eventualno fenom i to na srednoj toplini, trebalo mi je nešto što će moju kosu zaštititi od topline, ali i hidratizirati ju da mi vrhovi koliko toliko budu zdravi.

A sve to pruža mi ovaj sprej.


Sve tehnikalije možete pročitati ovdje u RECENZIJI, a ja ću samo napomenuti što radim drugačije.

Primjetila sam da mi razrjeđivanje spreja vodom više nije potrebno tako da ga špricam direktno iz ambalaže na vrhove i tako do pola kose. Sada kada mi je kosa duža i nešto teža nego prije mi ipak ne gubi na volumenu kada koristim ovaj sprej. Nego sam primjetila da bude jako mekana, a vrhovi nahranjeni, te se i sama kosa lakše raščešljava i manje petlja.

To traje nekih 2 dana, a onda treći dan (pred pranje) volim našpricati još malo spreja na kosu za dodatnu hidrataciju.

I opet koliko god ga koristila nisam došla još do polovice potrošenog. Ovaj sprej se stvarno isplati i preporučam ga svima koji muku muče sa proizvodima za zaštitu od topline i suhim vrhovima. Koliko ćete ga špricati ovisi i o vašoj kosi, koliko ona njege treba. No ovaj sprej je tako odličan i nije mastan, te ni ako pretjerate s njim nećete završiti sa ''rezancima'' na glavi. To me kod njega oduševljava jer neka ulja za zaštitu od topline za moju tanku kosu budu too much te se sad njih klonim k'o vrag od tamjana.

Mislim da jednostavno više nema smisla tražiti HG sprej/proizvod za zaštitu od topline jer sam se i sama uvjerila da ga već i posjedujem, te ću mu sigurno dugo vremena ostati vjerna. To mu obećajem! :)

Koji je vaš HG proizvod za zaštitu od topline? :)